Santa Monica College


Solen har varit underbar idag! ...och Starbucksfika, muuums.
Jag är även 95% säker på att jag hörde en kille planera ett mord på bussen idag. Jag skämtar absolut inte, utan killen satt och prata i telefon och sa att han skulle eliminate någon på en uppfart på ett sätt så att det inte skulle bli någon utredning?! 

Counselingen gick jätte bra! Nu förstår jag hur man ska välja kurser och damen jag prata med skrev denna hjälplapp till mig.:) Tyvärr så kan jag knappt läsa vad hon skrev:P Allt börja klarna för mig, tro det eller ej!
Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag ÄLSKAR verkligen alla palmer! Kolla även den blåa himlen, avis?

På skolan. Jag tycker  nog om Santa Monica College. Lagomt stort och ganska så fint!
Vi är några riktiga snyggon med solbrillor;)
Två gånger kom det fram två killar och gav oss(eller rättare sagt Madde) deras telefonnummer.
Jag gör som jag som vanligt gör... står/sitter och är bara tyst? Jag måste bättra mig och bli mer framåt eller hur man nu ska säga. Vad har jag egentligen att förlora?


IMORGON ska jag, Madde och Carlos dra till bergen och åka snowboard. Ja, jag ska åka snowboard?! Kommer bli intressant och se hur det kommer att gå... Håll tummarna så att jag ej bryter några ben, okej?
Efter snowboardåkningen bär det av till stranden. Detta bara för att vi kommer att åka snowboard och vara på stranden på samma dag. Ganska så tufft tycker jag!

Nu måste jag nog gå och lägga mig, då vi ska upp tidigt!

God natt och puss puss puss!

Nervöst

Just nu är det lite nervöst!

Vi ska nämligen snart åka till skolan för att möta en conseulor. Vi ska alltså välja våra kurser och så...
Känns lite jobbigt, då jag inte riktigt vet vad jag vill gå. Äsch, får ta  det som det kommer;)

Solen skiner iallfall, så det bådar gått för en liten solbränna. Hoppas hoppas hoppas!

Jag koncentrerar mig, vilket måste ske idag!

Puss till alla er där hemma!

Sol


Med den här bilden vill jag bara säga att jag behöver sol. Usch för att vara blek!

Faktiskt så lyser solen ute. Det ska vara 23 grader enligt min källa där hemma. Lite roligt att Johnna har bättre koll än mig:P

Får se vad dagen har att erbjuda!


Puss!

01/27/09

Datum skrivs så knepigt här, 01/27/09 är det idag. Jag måste tänka till varenda gång jag ska skriva datum och jag tvivlar starkt på att jag kommer att vänja mig med detta konstiga sätt.

IGÅR
var vi på ikea och skaffade bas-saker till vår lägenhet. Carlos var jätte snäll och skjutsade runt oss. Han är en sån där gammalmodig/gentlemanna kille. Öppnade bildörrarna för oss när vi skulle sätta oss i bilen(vilket vi gjorde typ hundra gånger denna dag). Kändes väldigt ovant och lite pinsamt varenda gång!:P


Carlos och Madde inne på IKEA.

Det blev bord, stolar, köksgrejjor, täcken mm. Bara sängar och en soffa och vi är klar. Soffan kommer iallafall att bli en sån där billig äcklig second hand sak.
Inne på IKEA köpte vi även en massa choklad!:)



IDAG

blev det dags för ett seminar på skolan. Det var spännande och lite nervöst. Dock upptäcktes att majoriteten av oss internationella studenter(på detta seminar) var svenskar. Vi var inte så värst speciella:P Men jag måste vara elak och säga att bara för att man är ifrån Sverige så måste man inte vara blond. ABSOLUT INTE när det inte passar en!

Vi fick sitta och lyssna på en massa saker i några timmar. Information, ännu en sak som jag inte går ihop med. Fast jag törs erkänna att lite av sakerna fastnade. Jag vet bland annat att man inte får gå till ett public hospital såkallade free clinics, för då kan man bli utslängd från landet. Bra att veta!

Vi fick även göra två test, ett engelska och ett matte test. Detta för att vi i princip inte ska kunna ta kurser som är för svåra för oss. I matten hamna jag på nivå 31, Elementary Algebra. Kan översättas till enkel eller grundläggande matte. Matte har aldrig varit min grej! Men jag hade faktiskt inte planerat att ta en mattekurs, så whatever;)
På engelskan däremot gick det mycket bättre. Där hamna jag på English 1, som jag förstår är rikigt bra. Jag är stolt över mig själv!


Nuestra casa de Lilia!
(Jag försöker mig på lite spanska).

Allt för ikväll! Puss Puss!

L.A

God morgon har och god kvall dar hemma!

IGAR blev det mer officiellt att lagenheten ar var for kommande 6 manader. Det kandes verkligen stort och som mycket ansvar for mig som aldrig bott pa egen hand. Tur jag har Madde har, som ar lite mer erfaren! Mamma och pappa, ni borde vara stolta, "minstingen" har antligen lite mer ansvar. Anledningen till att jag skriver "minstingen" ar for att jag egentligen inte ar yngst men jag har ett tag i mitt liv setts som den yngsta. Later det vettigt?;P
Nu aterstar att hitta nagra billiga mobler och sant som gor det lite mer hemtrevligt.:)

Pa kvallen satt vi mest bara och myste. Jag, Madde, var moster Lilia och var nya kusin Carlos!;)
De raknar in oss i sin slakt och det far en verkligen att kanna sig valkommen och som hemma. Har nog aldrig traffat sa manga trevliga och hjalpsamma personer pa samma gang. Det jag vill saga ar att jag tokgillar Lilia och hennes familj och vanner. Karlek till dem!

Igar fyllde aven min systerson Timmy 6 ar! Oj, vad han bara blir aldre och aldre.:S Kandes trakigt att inte vara dar:(
Grattis Grattis Grattis Grattis och mycket mer till han!

IDAG blir det till att hitta lite saker till var nya lagenhet. (Ah va det kanns roligt att saga 'var nya lagenhet'). Vi har Carlos till hjalp, som kommer att kora runt oss pa en massa olika stallen.

Tyvarr sa kan jag inte lagga ut nagra bilder da jag inte kan sitta vid min egna dator..

Hoppas alla har det bra dar hemma! Puss!


ps. Sot Emmpemma sa nyss till mig att hon har onskat sig en fin resvaska i fodelsedagspresent. Den ska hon saklart anvanda nar hon halsar pa!.ds.

hittad!

Var lagenhet ar hittad!:) Vi maste bara ringa imorgon och saga att vi vill ha den.
....sa nu gar det att halsa pa oss;)
Och bara sa ni vet sa vantar jag mig besok av er!

Annars sa har Lilia kort runt oss idag. Bland annat till stranden for en pinacolada(ny favorit) och aven till Beverly Hills. Beverly Hills tycker jag ar kul da jag ar ett beverly hills 90210 fan!
Lilia ar sa snall snall snall.. har jag redan namnt det?:P Hon har tillochmed sagt att om boende skulle skita sig eller om vi ville spara pengar sa fick vi bo hos henne. Men a andra sidan sa vill man ha ett eget boende da det hor till hela grejen att flytta hit och plugga och sa. Ni forstar nog hur jag menar.

Imorgon ska vi ut och kopa oss madrasser och lite smasaker till lagenheten. Lilia vet en massa billiga stallen, sa vi kommer nog att klara oss ganska sa billigt undan. Hoppas iallafall...

DET ar jobbigt att skriva utan ett svenskt tangentbord, sa det far bli min anledning till varfor jag skriver lite idag ocksa;)

Jag saknar manga av er dar hemma och jag hoppas att ni saknar mig med! Aven fast jag kan vara en suris ibland:P

PUSS!

ett snabbt hej


vi lever lite i kaos.


Uppdrag hitta ny telefon lyckades!


Tyvärr så är internet toksegt och svårt att hitta så därför blir det korta blogginlägg:P

På återseende!

Puss!

Hello

En ny dag.

Uppdrag: Fixa amerikanska telefoner.

'
Hollywood.

Nu är frukost och en dusch två måsten!

På återseende senare idag... Puss!

Hollywood


Lilia och Madde:) Vi bor hos Lilia  och hon är nog en av världens snällaste människor. Så omtänksam och hon kallar oss för sina svenska bror/syster döttrar! Hon kallar även Strömsund för sin hometown. Söt Lilia!

Hollywood! Dagen har spenderats här. Inte så värst fint område(enligt min åsikt) men roligt att se ändå:)
Vi hade även vår personliga Guide Ozzy. En tjenis till Lilia som också är jätte snäll.
REDAN har vi bra kontakter i denna stad, inte illa alls!


Några stjärnor. Finns hur många sånna här stjärnor som helst.


Dessa två tillägnar jag såklart Johnnaponna!<3 Saknar dig ja!


Toksöt.


Det blev en tur med en taklös bil. Det var myyyyys kan jag lova!

Vi tog sedan en drink och käka lite småplock och Ozzy säger 'You said you wanted to see celebrity so look out'.
Utanför fönstret går Vince Vaughn! Det var ganska så tufft att se han faktiskt:) Madde gick tillochmed fram och prata med han. Mer om det får ni läsa på hennes blogg http://maddeborg.blogg.se



 
Idag har jag fått höra att jag ser ut som Ashlee Simpson och irländsk ut. Ja, va tycker ni?;P


Eftersom
jag fortfarande är tröttast så tänker jag nu gå och lägga mig och därför blir mitt blogginlägg inte längre än såhär. Men jag kan faktiskt lova att skriva mer imorgon!;)

Puss och God Morgon till er i Sverige!

framme


Nu ar vi framme i Los Angeles. Skont att inte behova flyga mer pa ett tag.
Just nu ar vi hos Lilia och hon ar verkligen jatte snall!


Tankte bara skriva att vi ar framme, mer orkar jag inte.


PUSS!

Hejdå NYC!

Ja, då har man packat ihop allt igen.
Längtar verkligen till få packa upp mina saker igen och få göra mig hemmastadd.

Det har blivit dags att säga hejdå till New York.
Hejdå du stora stad. Jag tycker verkligen om din fina park, dina skyskrapor, de fina utsikterna och de promenadvänliga gatorna. Du har så mycket att erbjuda och du vet väl om att du är en fin både under dag och natt? Jag kommer tyvärr bara att sakna dig lite grann, då värmen i L.A lockar. Förlåt.
...men tack ska du ha för dessa dagar!


Nä nu ska det väl snart vara dags för frukost. Önska oss lycka till på flygresan!

Puss!

Sista natten!



Denna dag började med att vi möttes upp med Andreas Edlund, som också är ifrån Strömsund. Vi käka tokgod frukost och gick till Time square. På storbildsteven visade de "the inaguration" av Obama. Det var en stor skara som hade samlats och det hördes med jämna mellanrum applåder. Runt omkring oss grina även människor.




Central Park. Det var mysigt att bara gå runt inne i parken. Kan dock tänka mig att det är mycket finare och roligare att vandra runt när det är sommar.:)


'Vi finns' ville polisen säga genom att samla en massa polisbilar på samma ställe.
Jag vet inte riktigt, men något inom mig säger att det borde finnas viktigare saker för dem att göra!:P

Denna skylt fick mig att längta lite hem. Jag tänkte på Timmy och Tove, då jag såg saker inne i affären som jag visste att de skulle bli så glada över att få. Disney kopplar jag även med min favoritJohnna!



The Empire state building. Sist jag var uppe på denna byggnad så var det mörkt så det blev en bra omväxling att kika ner på storstaden i dagsljus.

Empire State Building har varit med i över hundra filmer, mest känd är King Kong där jätteapan klättrar upp på toppen av skyskrapan.
Alltså en byggnad i min smak!

Stort plus var att vi knappt behövde köa och att det blåste lagomt mycket.


Kvällen avslutades middag och sen en drink.


Dagens shopping!


Det har varit en bra dag.
VI har promenerat sjukt långt och haft vår personliga guide Andreas, Jätte snäll kille!
Jag och Madde hade nog missat en massa saker om inte han varit med.

Jag är trött och orkar inte skriva något mer så... GOD NATT!

Imorgon bör det av till en varmare del av USA!

Puss!

Nu e det kvällen!

...eller snarare början på natten.
Och pappa kan glädjas över att vi inte gick ut och tog någon drink:P

  
Victoria's secret!
Denna rumpa är inte så sne som den ser ut. Efter några månader i Los Angeles ska den väl ändå kunna bli brun och om jag är duktig.. tränad;)


New York by night!


Eftersom det var tänkt att vi skulle ta en drink så gjorde vi oss fina och jag hade på mig min nya kjol. Den e så fin fin fin. Jag gillar den!


Kvällen erbjöd iallfall ett stopp på en sminkaffär som hade Id smink. Allt det här kostade 60 dollar, alltså mindre än 600 kr(jag avrundar helatiden en dollar till 10 kr). Billigt enligt sminkvetaren Madde.
Jag ska förvandlas till en snygging;)


Just nu är det lugnt och skönt. Jag håller på att få tillbaka värmen genom att dricka the ifrån Dunkin Donuts. Madde bjöd och gratis är väl alltid gott!

Det ska nog sovas snart så GOD NATT!

Världens bästa

Jag har haft en väldans problem med uppspelning av filmer osv på min dator. Allt har bara hackat!

Det är NU fixat! Av världens bästa HP:)

Tack tack tack tack, jag är så tacksam!!!!

Puss på dig!


Frihetsgudinnan



Jag tar många kort på skyskrapor, men det är bara för att jag tycker att de är fina! Helst de svarta.. en sån vill jag ha;)
Vi tog för första gången tunnelbanan. Vi har helt enkelt varit duktiga och gått överallt, men det var lite väl långt till Frihetsgudinnan för just det!


Frihetsgudinnan i all sin glans!
Lite information: Frihetsgudinnan invigdes den 28 oktober 1886 och var en gåva till USA:s folk från det franska folket, som en symbol för att fira hundraårsminnet av USA:s självständighet.

Statyn mäter 46 meter och är placerad på en 47 meter hög sockel av huggen sten. Från marken till facklan blir den mer än 93 meter. Näsan är 120 centimeter lång. Juni 1885 anlände statyn till New York i 350 delar, nerpackade i 214 lådor och det tog fyra månader att montera statyn.

Inte illa... MEN måste säga att jag tycker att Frihetsgudinnan ser fjuttig ut. Jag vet inte varför, men jag blir inte så värst imponerad av denna ståtliga dam.


Försökte ta ett egokort med statyn och det gick ju mindre bra. Väldigt mycket dimma idag, vilket gjorde min kamera ännu mer värdelös. Efter tips från Johnna så måste jag nog köpa en ny kamera!


Vad tycks om min imitation?;)


Lite shopping, men vi hittade nästan inga bra affärer. Fast vi hittade till Victoria's secret och jag var bara tvungen att köpa trosor. Jag kan nästan höra min mamma sucka över att jag slösat bort pengar igen.


Det har snöat hela dagen idag, vilket gör det jobbigt och ännu kallare att vara utomhus. Ska snart unna mig en dusch. Man blir så skitig i denna stad!

Ikväll ska vi nog ut och ta oss en drink. Pappa, du behöver inte vara orolig!

Puss!

God morning


En sån där bra bild! Timmy läser Glassnytt, haha!

Annars så är jag trött trött trött!


Får se vad dagen har att erbjuda för oss!
På återseende!

dag två


Vi blev bjudna på frukost av våra amerikanska vänner eller ja, vi är väl mer bekanta. Väldigt generörst!
De har nu åkt hem och det känns faktiskt lite trist. Konstigt då jag inte känner dem alls, men de var ganska så roliga.

Madde:- Tell me your biggest secret?
Adam:- I was born with a tail.
(Något som man  måste vara där för att tycka att det är roligt).

Ajaaaa, vi kommer nog att höras med dem på Facebook!:)

Polis Polis Potatisgris!
Vi har sett väldigt många poliser idag. Väldigt konstigt.. det måste ha hänt något?
De går i grupper och är verkligen överallt. Undra hur många poliser det finns här?


Några byggnader:) Jag försöker att ta fina kort, men det går bara inte. Både pga dålig kamera och brist på talang.

När vi var påväg till Rockefeller Center så kom det fram en kille och prata lite med oss. Om man ska tro det han sa så är han en manlig modell och hans vän känner Justin Timberlake. Han såg bra ut så modelldelen är faktiskt inte omöjlig.:)

 Rockefeller Center. Sist jag var i New York så tyckte jag att det såg så roligt ut att åka skridskor vid Rockefeller Center och idag så fick jag göra det! ...och det var faktiskt roligt! 
Var dock tvungen att ha ett par trånga skridskor så nu har jag skavsår. Oj, va kul när man måste gå mycket.

Skridskobana vid Rockefeller Center.


Mina lacktajts passade bra in i skridskoåkandet;) ..mina ben såg också smala ut och det var ett stort plus!


Mer skridskoåkande, fast på film! Den ni!


Dag två är avklarad. Resten av kvällen blir det lugnt! Vi är båda fortfarande trötta efter gårdagens spontana nattkalas.
Jag är lite less på detta väder och längtar redan till värmen i Santa Monica!

Puss så länge!

New York New York


En hel dag till fick man ha på sig flygplanskläderna och ha äckligt hår. bagaget är tillbaka och jag är tacksam, fastän det tog ca 3-4 timmar längre än vad de sa att det skulle.
OCH fastän jag såg ut som skit så fick jag en komplimang. En kille sa att han tyckte att jag hade snygga byxor. Å andra sidan så vet jag inte om det var en komplimang eller ett skämt!:P



Madde in the city, Allt var verkligen finare i mörkret!

Vi försökte vara nyttiga och åt den dyraste salladen någonsin. Aja, jag har iallfall lärt mig att inte vara nyttig.


Vi bekantade oss med två amerikaner som bor på samma hostel som oss, David och Adam. Vem som är vem vet jag faktiskt inte. Trevliga killar iallafall:)

Det blev en utekväll med en massa dans. Nästan så man var tvungen att dra mig bort ifrån dansgolvet.
Jag blev även chockad över komplimanger jag fick för att jag dansa bra?! Måste ha förväxlat mig med någon. Jag vet hur jag dansar och det är avsolut inte bra. Tyvärr..

Fulaste kommentaren/raggningrepliken jag fick var nog när en kille gick förbi mig och snubblade lite så sa en annan kille:- You are so hot so the guy lost his koncentration!
Jo man tackar!

Dags att sova för imorgon ska det ut och ses på några sevärdheter!.

God Natt!

The Big Apple


Jag och Madde har utforskat lite av staden. Det visar sig att vi bor i mitten av smeten, en promenad från Time square och alldelles vid 42nd street. Vi bor väldigt bra till helt enkelt!


Mina efterlängtade Skittles. Hittade även en bakelse som jag sett på film en gång. Som det filmfreak jag är så var jag bara tvungen att köpa bakelsen. Den var tyvärr inte så god som jag trodde att den skulle vara.

 
Någon som sett filmen Forrest Gump?



Staden är verkligen stooooor och det är bitande kallt. Tänk om jag kunde få mitt bagage snart och klä på mig mer kläder. Det är så fint med alla skyltar/billboards/teveskärmar/affischer(vad nu allt heter). Vi ska kika mer när det blir mörkare, då är det nog mycket finare!

Två favoriter.
Starbucks, vi har redan varit där två gånger och fikat. :- One tall hot choclate please! Älskar Starbucks och jag önskar att jag kunde skicka en kopp var till Johnna och Emma.

Mitt första klädköp blev en kjol ifrån American Apparel. Det är en högmidjakjol som jag fastna för direkt. Lägger ut en bild senare så ni får se hur den sitter på!(om den nu är intressant).

Det var allt för tillfället!

Puss!

breakfast at tiffanys


Det har tydligen varit en nödladning i Hudson floden här i NY för någon dag sen:O
Tur att jag inte visste det innan vi landa! Hade nog svimmat av...

Jag har sovit som en prinsessa men ser ut som skit. Jag vill bara ha en påse över mitt huvud!
Hoppas väskorna kommer snart snart snart.

Nä nu behövs det mat i min mage!

Puss!

Jag överlevde!


 
Min partner in crime.

Vi är nu framme i New York och tänka sig att jag överlevde båda flygresorna.
Det har varit förseningar, en ombokning som tog 45 min, skakiga landningar och försvunna bagage.
Ja, ni läste rätt! Maddes lilla väska och min stora väska följde inte med oss till denna storstad.MEN de kommer imorgon och tur är väl det!:)

Vi har träffat några trevliga människor också.
Bland annat flygvärdinnor, som inte kunde göra annat än att skratta med oss när en man(som såklart sitter brevid mig) storsnarkar! OCH det är inte bara en gång utan flera gånger under flygturen. Störigt!

Vi träffa även en amerikansk äldre dam som fick springa flygplatsloppet med oss. Eftersom planet var försenat och vi skulle byta plan i London så blev det panik och stress. Vi hann precis med planet och fick ett flertal blickar när vi kom in senare än alla andra med svetten rinnandes!

Jag kan iallafall tipsa British Airways som flygbolag. Det var verkligen lyx med egen teveskärm och god mat. Framför allt så var flygvärdinnorna/värdarna hur snälla som helst och hjälpsamma!
Det är alltid roligt när man blir bemött på rätt sätt.

 
Vi har inte hunnit uppleva New York mer än ifrån en taxibil.

Vårt rum.
Rummet består endast av denna dubbelsäng. Det är en liten gå yta, väldigt liten!
...men Madde sa nyss att det checkat in några snygga grabbar så jag tänker ge stället en chans.

Ute hör jag sirener, folk som skriker till varandra och en massa bilar.TUUUT HIT OCH TUUUT DIT!
Jag behöver ingen teve för just nu lever jag mitt i allt drama;)
:- What the hell are you doing? :- Get in the car!  är några av replikerna som hörs utanför fönstret.
Blir intressant att se om vi kommer kunna sova inatt.


Datorn slocknar snart. En uppdatering kommer imorgon.

Puss!

Hejdå



Dagen började med fika med Emmapemma och Johnnaponna!:)
De fick sedan följa med mig och fixa det sista innan resan.

Vilket får mig direkt att tänka på Strömsunds Optik. Var där förra veckan och beställde linser för ett halvår. Innan vi gick dit idag så sa jag till mina vänner att jag slår vad om att linserna inte finns där, att beställningen inte ens har blivit gjord.
Jag går fram till kassan och fråga efter mina linser. DE HAR INTE KOMMIT?
Jag frågar om det ens finns en beställning och tjejen säger tveksamt att det finns och hon inte vet varför de inte har kommit. Efter att jag väntat ett tag så erkänner de tillslut att beställningen har blivit missad, att de inte vet vad som har hänt och ber om ursäkt.

JAG VET VAD SOM HAR HÄNT! Hon jag beställde ifrån gör alltid fel och det var därför jag var så säker på att de inte fanns. Dagens tistel går därför till STRÖMSUNDS OPTIK.
...men de är faktiskt snälla ändå som kommer att skicka linserna till USA.

TIll middag bjöds det såklart på potatisgratäng och kött. Potatisgratäng har blivit ett måste varenda gång jag ska ut och "rex"(som pappa brukar säga)

På tal om pappa så gav han mig några råd idag.
Lite inte på en jävel. Gör inget dumt. Det är en farlig stad. osv.


Sen blev det dags att säga hejdå till dessa små busungar. Det känns verkligen inte bra att missa ett halvår av deras liv för de växer ju så det knakar och ett halvår är faktiskt mycket när man är liten.

Efter det åkte jag och sa hejdå till systers pojkvän Carl.
Fick rådet att se upp för negrarna. Ja, han sa negrarna!

Nu på kvällen så kom Emmapemma och Johnnaponna igen och myste med mig. Fick då säga hejdå.
OCH det mina damer och herrar kändes konstigt! Turligt nog så kommer dessa två fina flickor och hälsar på i USA, så jag behöver inte sakna dem så länge!:)
Fick ett kuvert av världens bästa Johnna som inte får öppnas förrän jag är i USA. Spännande, spännande!
Hoppas det inte är knark, så att jag fastnar i tullen;)


Oj, vad jag kommer att sakna mina nära och kära. Imorgon måste jag även säga hejdå till min famil. Usch va jobbigt!

Om ca 3 timmar och 50 minuter ska min familj mötas upp med Maddes familj och köra in till Östersund.
Tåget går klockan 06.00 till Stockholm.


Får se om jag hinner skriva något mer sen eller imorgon.

Hejdå så länge!:)

Pirrar


Det pirrar i min mage. Jag börjar nog bli nervös på riktigt!
Detta betyder att jag kan räkna med en lång natt med svårigheter att somna...

Men vad oroar jag mig över? Det kommer nog att gå bra, det SKA gå bra.
Jag är nog mest orolig över att flyga. Jag hatar flygplan. Fastän dess storlek så tycker jag att se känns osäkert att sitta i det. Jag menar... större bilar brukar ju kännas tryggare än små bilar.
Näe usch vad jag är rädd att flyga och varenda gång planet lyfter så har jag en stor klump i magen och allt jag kan tänka är: Vi kommer att krascha, vi kommer att krascha, vi kommer att krascha.

peppar peppar ta i trä(som Madde skulle ha sagt).



Det är väl dags att säga God Natt!

Snart är det dags!

Tisdag åkte jag till Östersund och bjöd syster Maria på middag och biobesök.
Det var hennes examenspresent. Efter 3,5 år så är hon äntligen klar och jag är så stolt över henne!

Inne på bion.
Mys, då vi bara var 6 peroner i hela salongen.
Satt två stycken störiga tanter bakaför oss och jag har aldrig hört så mycket tjatter! Lyckligtsvis så tystnade de när filmen började.

Changeling
En film som berör. Jag blev både förbannad, ledsen och besviken på människan när jag såg denna film.

Idag mötte jag upp och lunchade med Marie. Thai mat, muuums!



Dagen har annars spenderats med att packa.


...och jag hade inte kommit igång om det inte vore för Johnnaponna.
Tack, tack, tack och tusen tackar till för din hjälp!
Du är bäst!


En dag till sen åker vi. Spännande!
Boende de första dagarna är iallafall fixat. Vi kommer att bo hos en dam som verkar ha en eller annan kontakt här i Strömsund. Snäll dam!:)

Puss!

hmmm

två mackor, the, nyponsoppa och nu ska jag avsluta min kvällsfika med ett wienerbröd.
Inte illa va?;)


Inatt ska jag inte vara rädd.


God Natt!
hmmm, jag kanske borde hoppa över wienerbrödet?

segt


Det går verkligen segt när jag packar.
Jag har bara slängt i en massa kläder som jag tror att jag vill ha med.
Det är så svårt svårt svårt...

 Kajsa är mys.
Eftersom jag har varit hemma hela dagen så har Kajsa följt med mig överallt. Jag fick inte ens vara ensam på toaletten.
Hoppas det inte är någon människa som har uppstått i Kajsa. Det skulle vara bra pinsamt;P
Jag har även lärt henne ett nytt trick: krypa, och hon är så söt när hon gör det!




Imorgon åker jag till Östersund och umgås med syster yster.
Vill även träffa mina stadsbrudar Marie och Malin!


Puss!

Packa


Det ska packas och packas idag..
Jag önskar att jag kunde hyra in någon som kunde göra det åt mig!

Johnnas nya stil.



Natten till idag är en av de värsta på länge.

Jag var uppe till tre på natten för att jag inte vågade gå och lägga mig. Jag hörde ljud helatiden och inbillade mig att någon skulle hoppa fram lite här och var.
Nä usch vad jag hatar att vara rädd...


Ja just ja.. jag skulle ju packa!

Puss!


Ett sista kalas.




Några kalasbilder från igår. För att se fler bilder på andra än mig:
http://emmazakariasson.bilddagboken.se (du måste dock själv vara inloggad på bilddagboken för att kunna se mina bilder).

Igår blev det kalas och jag fick inviga min nya frisyr.
Jag har nu en ny hårfärg(tack Johnna) och en lugg(tack Emma).

Toktrevlig fest och kvällens värd var Minna.
Amerikanska flaggor delades ut, som blev både drinkpinnar och hårprydnader.
Vi dansade loss som vanligt och drack champagne.
Kvällen avslutades med en pizza på hörnet!

(bild snodd från Johnna).
Oj oj oj vad jag kommer att sakna alla!
Johnna, Emma, Madde, Marie, Susanne, Minna, Anna, Jessica och Malin..
... TACK för igårkväll!



Det är söndag och det har verkligen både varit och känts som en söndag.
Jag har inte gjort ett jota!

IMORGON måste jag visst packa, kan inte skjuta upp det något mer!

Puss och God Natt!

Mitt 2008

Här kommer en liten summering av mitt 2008.

Januari
    
Nyår spenderades i Åre bland stockholmsbratsen.
..något som vi nog inte gör om igen;)

Huset fortfarande brandskadat.

 
Vi spenderade en vecka i kina. Klädda i samma kläder och likbleka.

Vi besökte förbjudna staden, som var lite för stort! Vi klättra även upp på ett utav de sju underverken och då pratar jag såklart om Kinesiska muren. Det var jobbiga trappsteg men väl värt all möda och slit.
Tipsar inte Kina som ett resemål. Otrevliga och icke språkkunniga kineser.

 
Vi åkte sen till Thailand och var där i tre veckor:)
 
Vi bodde i mysiga bungalows nära stranden. Maten var alltid god och slappa i hängmattor blev en favorit.

Vi gjort allt ifrån att paddla kanot till att rida elefant!
  Vi tattuerade oss.
 
Fina solnedgångar och uppgångar(som jag aldrig bevittnade då jag sov för länge)
mys snorkling
fina stränder.

Tokbra shopping och världens godaste choklad/banan pannkaka.
Thailand däremot kan jag tipsa om. Trevliga människor!

I januari fyllde Jane år!

Februari

 
Kom hem brun som en pepparkaka och blev dumpad på direkten. Lagomt till alla hjärtans dag!;D
Jag grina och han grina. Inte en så bra dag.
 Lillasyster blev myndig.
 
Vi slog våra kloka huvuden ihop och skapade Janedockan.

Mars


Vi firade in Mars med kalas.
Vi värmde upp oss med varmchoklad(+dooleys). Mumsigt en vinterdag:)

 Mer kalas:)

Jag fick en makeover av Madde. Fick faktiskt en hel del med beröm

Jag spenderade en massa tid ute i snön. Riktigt roligt!

Påskkalas! En av de roligaste festerna 2008 enligt min åsikt.
Stackars Emmapemma som fick städa efter oss;)
  Kortet på Johnna gör mig glad.
 
Ännu ett kalas i mars. Här kan ni se Emmapemma och Madde med vår sugardaddy för kvällen;P

I mars fyllde även Marie(http://marie.devote.se) år!

April

 
En hel del med mys ute i solen.


Vi badade badtunna och hade självklart en tävling om snyggast mössa. Jessica vann!
  
 
Jag åkte till Paris med mina väninnor Johnna, Emma och Malin. Vi var uppe på Eiffeltornet och framförallt så besökte vi Disneyland(storfavorit). Åk dit, åk dit!
 Började jobba på McDonalds och pga mitt nya jobb så missa jag nästa hela sista april. Kom med buss strax efter 12. Förfest i bussen på egen hand=patetiskt!

I april fyllde Emmapemma och Maria år!

Maj

 
Picknick, som varade i 4 timmar. Tid som bara försvann då vi hade så kul!:)
 Jag förändrade mitt utseende drastiskt med lugg;)
 Björnsaffari, men vi såg ingen björn.
 
Morsdag, och jag tyckte att jag gjorde världens finaste tårta!


Köpmanna, två dagar med kalas.

Johnna(http://kloss.blogg.se) och Liza fyllde år!

Juni

Nationaldagen.
Bad.
Lillasyster var balfin.
Grand öppnade, vilket innebar kalas!

Vi spenderade en hel del med tid i en kö! Vilket inte är vanligt i Strömsund.


Tack vare Emmys kontakter så kom vi tillslut in;)
Bus med familjen.

Midsommar!
Det blev en lugn midsommar och en sväng till Hoting på Dans.
Lite drama och en kväll som jag var ovanligt poppis bland grabbarna:O

Vi köpte badmadrasser och var några riktiga babes på badet.

Juli

Mys på jobbet! Stina bjöd på lunch och Madde på jordgubbar. Väldigt uppskattat en sommardag fast inne på fängelset! Min fd. arbetsplats var faktiskt ett gammalt fängelse.

Brännboll med Polackerna! Kvällen bjöd på många skratt:)
Nastrovija!

DUNDER
Torsdag



Fredag



Lördag




Söndag



Dunder är som alltid roligt och jag tycker att bilderna räcker gott och väl!:)

HAFT KÖRKORT I 2 ÅR!


Vi flyttade in i huset igen och pappa envisades på att grilla fastän det spöregna!

Jag och Johnna invigde det nya bubbelbadkaret.
Olyckor händer lätt;)



Roliga dagar på badet!


Sommar, sommar och sommar!

Krogstråket. Spontan kväll, som slutade med att jag spillde cider i båda mina ögon. Det är inte alla som lyckas med det. Fin blev jag iallafall med rinnandes smink och blött hår;)

Jag blev sommarbrun och bakismaten var cheeseburgare.

Augusti

 Sötisar.
YRAN
Yran spenderades med Malin och Liza.

Inte lika bra som dunder, men helt okej kväll ändå;)
Jag har aldrig riktigt gillat Yran.. vet inte varför?

Augusti innebär kräftkalas av något slag. Detta år blev det lugnt med några av mina favoriter.
Tyvärr ingen uppläsning ur mina memoarer(som förra året).
Ny hårfärg som jag varken gillade eller ogillade.
Jag har lärt mig att en hårfärg inte har någon inverkan på ditt liv. Jag blev då inte sexigare.
Ingen ideé att blondera mig för att se om jag har roligare;) 

STINA SLUTA PÅ JOBBET:(
 

Flanellskjortans dag! Traditioner! Vad är denna dag utan en flanellskjorta?

Två augusti mumsingar! 

Pappa fyllde år!

September


Vi "gamlingar" satte igång med gymnastik igen.

Sista månaden som jag jobbade på McDonalds. SKÖNT!



Kalas för Madde.
 Det blev dags för en ny tattuering!


Kalas igen. Vi är riktigt bra på att kalasa!
Hitlerdansen blev en partyhit detta år.

Oktober



Kalas och ännu en kväll som ett ragg inte blev mer än ett ragg.
Vilket kan sammanfatta mitt hela år som singel.

Fick tillbaka mina balklänningar! JIPPIE!


Kalas för Stina, tema musikal. Jag och Madde var såklart FAME!
Jag näckade inte;)

November





Halloween.
Tok rolig kväll! Lite drama;) Gick en omväg bara för att få på mig mera kläder. Den bästa hemgången någonsin och allt är Emmapemmas förtjänst!


Dans


Jag 21 år... ROLIG kväll, mindre roligt att bli ett år äldre..

Fest i Tullingsås. Jag tänker bara lägga ut detta kort på BONGEN. Just för att påminna mig själv om att aldrig prova den igen. Usch blä. Inget jag rekommenderar! STÅ EMOT FRESTELSEN AV EN SNABB FYLLA.. du kommer annars bittert ångra det resten av kvällen och dagen efter.

Sofie och mamma fyllde år!

December


Julbordet

Juluppvisning, tema fantasi. Vi var fina älvor och Juluppvisningen blev bra. Dock var jag lite missnöjd över mig själv.
Julafton
Ganska så händelselös dag men mysigt att umgås med familjen.
Det blev en massa Guitarr hero:)

Juldagen börja med skridskoåkning med Johnna och sedan kom syster sofie med familj.
Mys, mys, mys, mys..




Juldagen kalas, lite utav en besvikelse. Tyvärr.
 
Mamma och pappas bröllopsdag. Gifta i 23 år och jag är impad.

Annars så kan jag nämna att mestadels av 2008 nog spenderades med Johnnaponna.
Jag var barnvakt några gånger till dessa sötisar som bara blir större och större.

Jag var ovanligt snäll och fortsatte att vara fadder, blev gorillafadder. Jag skänkte även pengar till barncancerfonden och sos-barnbyar. En klapp på axeln till mig själv.

Kajsa är fortfarande Världens bästa hund.

Mycket mer hände nog 2008 men jag orkar inte att skriva om något mer.
Blogginlägget skulle bli ännu längre och jag är redan imponerad om ni orkar kolla igenom det som det redan är

Jag älskade 2008, trots bristen på kärlek;)

Ett nytt år har bara börjat och mycket väntar!


Triton



Eftersom jag gick och la mig någorlunda tidigt igår så sov jag inte bort halva dagen idag.
Det var skönt att hinna med vissa saker, för en gångs skull!

Jag, Johnna och Emmapemma svullade med blåbärssmothie, marängswitch och semlor(för Johnna iallafall).
Det var mumsigt gott men det var inte så bra för beach 2009, som kommer tidigare i år.
Man ska njuta.

 
Söt triton med dreggelbubblor.
Vem behöver såpa?


Idag är det bara en vecka kvar tills jag och Madde lämnar lilla Strömsund för det stora landet.
Många har frågat mig hur det känns och jag vet faktiskt inte vad jag ska svara.
Jag har som inte riktigt tänkt på att jag ska åka, vilket har gjort att jag ännu inte har börjat packa?!
Så.. fråga mig om några dagar när packandet är igång, eller ännu bättre.. när jag har åkt!;)

Kalas imorgon!

Puss!

flyt

Idag har jag för första gången på länge haft lite flyt;)
Var inne på domus och skulle just fara hem då jag får ett sms om att mina glasögon är klara.
Hur stor chans är det? Jag menar.. de sa att de kanske skulle hinna komma til den fjortonde.
Jag har flyt flyt flyt och imorgon ska jag vinna en miljon.

 
Mina nya glasögon! Ni får tycka att de är fula men jag gillar dem:)


En heldag med nästan hela familjen. Minstingen Frida var inte med.

Snart ska jag gå och lägga mig. Funkar inte att vara uppe till två på natten..

LÖRDAG=KALAS.

Puss!

spysjuk

 
Nu mår jag inge bra.
Sitter hemma hos Maria och mår illa.

Minns inte sist jag var åsjuk:S
Måste nog skylla på bristen av frukost.

Snart ska jag nog ut på stan en sväng.
Jag mår illa och luktar spya. Fräscht, väldigt fräscht!

Hej hopp

Jag har inte skrivit något blogginlägg på hela dagen och om ni är nyfikna på varför så ska jag nu berätta!
...Jag har inte orkat;)

Snart klar med mitt blogginlägg för 2008 och det kommer att bli riktigt långt:O

NU är det sent och jag måste sova.
Imorgon blir det Östersund.


Puss och God Natt!

Ett smakprov från 2008


Dag med kloss

Jag har varit med Johnna idag. Ovanligt eller hur?;P
Men hon är den bästa jag vet och jag kommer sakna henne som en tok i Usa.¨


Det blev Skridskoåkning och god mat:)
 
En söt Johnna och en drogad jag..


Kikade just igenom min kusins bilder på Facebook.
.. och i folkvimlet kunde jag se mig och min lillayster. Vet inte vad vi gör för det ser ut som om Frida juckar mot mig eller att jag putar rumpan mot henne. ajaaa. det kan nog kallas för dans iallfall!


Nu på kvällen så har Hp varit snäll och hjälpt mig med min dator. Den fungerar nu som den ska!:)
TACK Hp, du är verkligen guld värd!

Ett inlägg om mitt 2008 kommer nog imorgon eller inom en snar framtid;)

Puss!


Jag kommer inte på någon rubrik.

Enligt önskemål från Johnna.:)
Kika in på länken nedan så kan ni se det kort jag redan lagt ut och andra kort som Johnna har tagit.
De är med i någon tävling på ÖP och jag hejjar självklart på kloss.

http://www.op.se/popup.php?frames=false&module=NewsArticleImageExtra&articleId=985940&title=Bildextra&noc=2&imageIndex=13


Min korta dag har spenderats framför teven(som många av mina dagar nu förtiden).
Jag har ingen ork för något annat..

..och såklart.
Hur kommer det sig att när man snyggat till sig och är ute på byn och handlar så träffar man aldrig på någon och tvärtom.
Idag tog jag en paus ifrån mitt tvtittande och åkte till affären. Jag såg verkligen för jävlig ut.. SÅKLART så träffar jag en person som jag absolut inte vill träffa. Dels för att jag en gång i tiden har pussas med han och dels för att han gått runt och ljugit om en massa annat. Knepig kille och jag skäms över mig själv som tycker att det är pinsamt att möta han.



That's all!

God morgon

Klockan är nu 16.30 och jag har endast varit vaken i två timmar.
illa.. verkligen illa!


Proffsfotograf Johnna Bågling.

Vintern tilltalar mig inte.

We made it

Nu är klockan kvart över fyra och Maria har nyss farit.
Vi klarade att hålla oss vakna och det är verkligen en bedrift!

  
Vi kikade på en gammal film som är närmare 4 timmar lång.
Tänka sig att fastän vi varit uppe så sent så hann vi inte se slutet.

Slutet får sparas till en annan dag för nu måste jag verkligen sova.
Det är ju redan morgon..

God Natt!

Pretty with pink


Nu är min snygga, rosa resväska framme och det jobbigaste väntar.
Ser verkligen inte fram emot att packa. Vad ska jag ta med mig?

Här kommer en av mina favoritlåtar. Har sagt flera gånger till folk runt om mig att om jag dör så ska denna spelas på min begravning. Ja ja, det kanske är en hemsk sak att säga och nu är det även nerskrivet.
..så nu vet ni;)



Ikväll bjöds det på fika hos Madde, tack tack!

Nu blev det slut på ord.
Kanske skriver något mer sen, då jag ska vara uppe till klockan 04.00 med Maria för då ska hon åka till Östersund.
Jag ser redan nu hur vi däckar framför teven vid 01.00.

På återseende eller God Natt;)

memmiz designs

  
Här har ni som utlovat min och Marias vackra skapelse.


  
Maria "afrikanen" Zakariasson. Hennes dans var en syn för gudarna;)
Jag skulle ha filmat...

Ny datorn






Sitter med nydatorn min och donar lite. Har fortfarande inte installerat nästan något, för jag förstår ingeting.
Webcameran däremot har jag hittat och lekt lite med!
Än så länge så är jag nöjd med mitt köp.


Nu på kvällen/natten har jag och Maria sytt en klänning. Okej, mestadels Maria men lite har jag faktiskt bidragit med.
Lägger ut en bild på den färdiga klänningen imorgon. Spännande va?;)


Det är sent så God natt!


Solen tittar in


Hur fint var det inte imorse?
Solen tittade in genom fönstret. Nog mycket så att hela julgranen lyste upp!
Vilket jag genom denna bild försöker visa. Tyvärr så är jag ingen proffsfotograf..
Det var riktigt fint iallfall.:)


Det här kortet bjuder jag på.
En massa bus idag.


Nedräkning: 13 dagar kvar.

Puss!

2 veckor


Det är endast två veckor kvar tills jag och Madde flyttar till USA.:)
Blandande känslor måste jag medge..


Idag bjuds det på en gammal bild tagen då vi bodde i lägenheten.
Ja, som ni kan se så förstod jag mig inte på webcamen:P


Nu ska syster Maria och jag se på en film.

Puss!

Nyår

 
Till bords. Madde och två flickor som inte riktigt ville synas.
Det blev en trerättersmiddag som slår många andra middagar.
Nästan så att jag nu på efterhand dreglar bara av tanken på älgkött och potatisgratäng. Mums!
 
Jag med miamys. Henne skulle jag vilja krama varje dag!  Minna med efterätten.
..och det var en riktigt god kladdkaka som Madde hade lyckats med.
En riktig brandlarmsstartare!
 
Anna, Madde, Johnna, Mia och Minna. En hel bunt med snyggon!
 
Det blev dags för lek och vem var inte lekledare om inte Johnna.
Lekledare är en värdig och svår post. Vi räknar med hennes påhittighet på alla fester;)
 
Leken 'Jag har aldrig' bringar som vanligt fram många skratt! Mys med Malinpalin.
 
Sötanna.                                                 Egokort måste ju alltid tas;)
.
En hög. Malin har den finaste guldrumpa som jag någonsin har skådat!
Jag med två favoriter, för det var väl tänkt som en favorit i repris?
 
Karaoke, singstar, lips.. ja något spel som har med sjungande att göra!
Kan reda nu säga att det inte är ett spel för mig..
 
Tolvslaget närmar sig.. Minna och Marie stod beredda med champagnen.
Johnna och Malin myste in det nya året:)
 
The golden girl!                    Jag och Madde skålade in det nya året.
                                                 Som för oss börjar med ett äventyr i Los Angeles.

Hela nyårsgänget! Ett riktigt bra gäng!(
vilket jag inte skriver bara för att skriva, utan jag menar det!)
Kortet har jag tagit ifrån Johnna, så det är väl inte mer än rätt att jag gör reklam för hennes blogg.
http://kloss.blogg.se Den är riktigt bra och värd att kika på dagligen.


Om ni kollar riktigt noga så kan ni se lite fyrverkerier ovanför Strömsund.;D
Det var en så mysig kväll(fastän kylan!). Fyrverkerierna var så fina och många. Är det bara jag eller var det mer än vanligt? Det var stjärnklart och många, många, många ufoballonger.
Nästan så man blev lite gråtfärdig där ett tag;)

En lugn, tidig och rolig kväll.

Första dagen på detta år har jag varit lat.
Jag har sovit och vilat i omgångar framför teven.
 Ivanhoe

    
Bara för att filmen är en tradition. Varje år måste jag bara se filmen och fastän jag sett filmen varje år så är jag varje gång osäker på hur filmen slutar. Inte många filmer som klarar av det;)

Imorgon är det full rulle, då det är en massa saker som måste ordnas inför USA.

Puss!

RSS 2.0